Ola!

Viime viikonlopun myrskystä on selvitty mutta sadekausi jatkuu ja paikalliset jaksavat muistuttaa, ettei täällä yleensä talvellakaan näin paljoa sada. Saisi kyllä jo loppua, että päästäisiin käyttämään kesäkenkiä joka päivä!

Viime sunnuntaina käytiin pikkuihmisten Portugalissa eli Portugal dos Pequenitoksessa. Sää oli sen verran meidän puolella, että ehdittiin kiertää minikaupunki ennen kuin sade taas alkoi. Paikka oli kyllä hieno mutta varmaankin vierailemme siellä uudestaan keväämmällä; nyt hiukan paistoi läpi ettei ole turistikausi ja paikka oli hiukan hoitamattoman oloinen. 

Kuvia pikkuportugalista:

Eka pikkupytinki

Ihmeen sopivasti oli mitoitettu suurin osa sisäänkäynneistä :)

Kartta kuvasi alueita, joiden rakennuksia pikkuportugalissa on. Periaatteessa ilmeisesti lähinnä portugalinkielisiä alueita.

Siellä oli myös nukkemuseo. Oli joku merimuseokin mutta kuka nyt sieltä kuvia haluaa.

Tää on miniversio Coimbran vanhasta yliopistosta jonka esikuvasta olettekin jo nähneet kuvia.

 

Noin. Sitten muihin juttuihin. Tällä viikolla päätimme ensimmäisen harjoittelujaksomme immunologialla. Arvioinnit oli hyvät ja lähtö tiistaina haikea. Aika on kulunut ainakin työn puolesta käsittämättömän nopeasti.

Keskiviikkona pääsimme tutustumaan hiukan suurempiin labroihin yliopistolliseen sairaalaan. Aika kehittyneeltä vaikutti, vaikka varsinkin näytteenottojutut ihmetyttää edelleen. Oli hauska nähdä vähän erilaistakin, kun seuraava harjoittelupaikkakin on aika pieni sairaala.

Pääsin paikallisten avustuksella kampaajallekin, se oli aika jännittävä kokemus! Olen hirmu tyytyväinen lopputulokseen ja hintakin oli oikein kohtuullinen. Shoppailemaankin ollaan päästy ja keskustan pikkukaduilta löytyi pieniä kohtuuhintaisia kenkäkauppoja useampiakin. Tarvitsen kyllä jonkun kontin että saan kaiken täältä kotiin...

Eilen osallistuimme Erasmus- vaihtareille järjestettyyn juhlaan, jossa kierrettiin kaikkia 'Politecnicon' kouluja joissa vaihtarit opiskelevat. Ihan ykköspaikka oli agrologikoulu, siellä on HEVOSIA <3. Ratsastushinku on aikamoinen!

 

Siellä oli VAUVA <3 <3

Vauva ei valitettavasti oikein arvostanut salamavaloa...

Ja tää on Babe. Me ollaan suunniteltu possun hankintaa. Tämä on ykkösehdokas.

 

Koulukierroksen jälkeen oli tosi innostavia leikkejä (nehän on sitä aina) ja sitten saatiin päivällistäkin. Löydettiin vihdoin muut suomalaiset ja oli hauska saada puhua suomea muillekin kuin toisillemme. Käytimme tilaisuutta hyväksemme... Viiniäkin hiukan maistettiin ja kuunneltiin taas Tu Na- pändiä, mikä oli ihan yhtä hyvä kuin ne edellisetkin. Käväistiin pikimmältään klubillakin ja maistoin hiukan mansikkamargaritaa. Se oli vähän erilaista kuin kotona... Joku 8 cl tequilaa ja pikkasen mansikkamehua päällä... Huhhuh.

Enemmän drinkkiuutisia toiste.