Tänään olemme kotiutuneet uuteen penthouse- kotiimme Coimbrassa.

Eilispäivä kului matkustaessa lumisesta Turusta ensin Helsinkiin, Helsingistä Amsterdamin Schipholiin (hollantilaisittain lausuttuna 'shithole') ja sieltä Lissaboniin. Ekalla lennolla jännitti ihan älyttömästi mutta toinen meni jo hyvin. Lissabonissa oli tuulista, yli 20 m sekunnissa ja kyyti melko kuoppaista loppumatkasta. Saatiin tavarat nopsaan ja sitten taksilla hotelliin. Ei jaksettu kuin huokaista että täällä ollaan ja sitten heti nukkumaan.

Aamulla syötiin aamiainen ja lähdettiin kaikkine kapsäkkeinemme Santa Apollonian juna-asemalle. Ei oltu ihan niin ajoissa kuin luultiin joten ei tullut odottelua ollenkaan. Valitettvasti meidän paikat oli ihan normi matkustuspaikat ja laukut jaloissa oli aika puuduttava kyyti. Laukut vei kaiken tilan ja osan käytävästäkin joten istuttiin polvet suussa yli kaks tuntia. Mutta maisemat oli hienoja. Täällä on tää arkkitehtuuri hiukan erilaista kuin kotosuomessa... Palmuja ja appelsiinipuita ja vaikka mitä löytyy joka nurkasta. 

Fernando oli meitä vastassa Coimbrassa ja vei meidät heti tutustumaan uuteen kotiimme. Itse ainakin jännitin residenssin kokoa ja kuntoa ja kaikkea mutta oikein näppärä kattohuoneisto saatiin :). Täällä on siis meidän yhteinen makuuhuone (ihan omat sängyt kyllä), olkkari, kylppäri ja kiva pieni keittiö. Talo on kerrostalo, kolme kerrosta. Haettiin hiukan ruokatarvikkeita ja syötiin paikallista ruokaa pienessä ravintolassa jättisuuressa ostoskeskuksessa. Koti sijaitsee ehkä 5 minuutin kävelyn päässä koululta ja 10 minuutin kävelymatkan päässä sairaalasta, joten hyvällä paikalla ollaan!

Tavaratki ollaan jo purettu, huomenna tutustutaan kouluun ja henkilökuntaan hiukan ja sitten ollaankin vissiin vapaalla keskiviikkoon asti. Jei!

Minä ja palmu! Oikeesti ei oo niin kylmä miltä näytän...

Näkymä hotellin ikkunasta

Koti! Tässä makuuhuonetta.

Kylppäri...

Olohuone (meil on omat sohvat)

Ja meidän kiva pieni keittiö :)

Ja tää, tää on Coimbra. Tai osa siitä.

Siistiä, eikös?